Vezetővé válni, jó vezetőnek lenni, önkontroll (2020. márc. 13.)

Szerző: Szabó Tibor - Coach.Tibtib

Napok óta lehet hallani arról, hogyan bánik egyes színészek szerint Eszenyi Enikő a Vígszínházban a kollégáival. Állítólag megalázza őket, manipulál, egyszer ilyen, máskor olyan. Hogy mi az igazság, azt nem tudom, csak elgondolkodtatott a téma…

Ha vezető vagy, sajnos jó eséllyel magányos leszel – legalábbis a munkahelyeden. Irigykedni és utálni fognak, a hátad mögött összesúgnak. Egyesek fúrnak, mások “benyalnak”.

Tarthatod magadat jó vezetőnek vagy rossznak, ha laza leszel és jófej, fizetést emelsz, jutalmakat osztasz, kedvelni fognak. Ha az ellenkezőjét teszed, határozottan vezetsz, esélyes, hogy megutálnak.

Sose feledd el: a vezető is ember, és volt beosztott munkatárs!

A vezető csak a hierarchiában áll feljebb, emberileg egyenrangú.

Vezetővé válni, főleg jó vezetővé tanulás és önfejlesztés kérdése, sosem megy nyitott fülek nélkül. Különben autokrata (önkényuralmi) vezető leszel.

Észreveheted magadon, hogy rossz irányba haladsz, ha sosem vagy alig kérsz, nem köszönsz meg dolgokat, nem kéred ki mások véleményét, csak negatív visszajelzéseket adsz, rettegnek tőled.

Lehet, hogy jó vezetőnek tartanak, de igazán kívülről és az eredményekből látszik, milyen vagy valójában.

Sok évig tanítottam. Nem voltam jó tanára annak, aki igazságtalannak érezte az elégtelent vagy az elégségest, akire megharagudtam, mert nem teljesített. Jó tanára voltam azoknak, akik ezt jelezték vissza: kaptak tőlem tudást, értéket, meghallgatást, javaslatokat, támogatást. Jó tanárnak tartanak (legalább részben) azok a volt tanítványaim, akik évekkel később is megölelnek az utcán, segítséget kérnek a karrierjükben, a magánéleti nehézségeikben vagy épp felköszöntenek a névnapomon, születésnapomon.

Nincs tökéletesen jó és rossz tanár – nincs tökéletesen jó és rossz vezető sem. Csak olyan van, aki azt hiszi magáról, hogy biztosan jól csinál mindent, és nem hallja meg a visszajelzéseket, nem mer nyitott lenni rájuk, mert félti a hatalmát. Miért? Talán mert akkor romlana az önértékelése, válságba kerülne.

Ha eddig “jó” vezető voltál, nem biztos, hogy ezentúl mindig az leszel, és ha eddig “rossz” vezető voltál, még lehetsz jó vagy jobb vezető. S az sem ártana, ha a vezetői nehézségeidet a munkatársaid is megértenék – nem biztos, hogy ők jobbak lennének a te pozíciódban.

Mindezekkel a kérdésekkel (is) foglalkozom business coachingban.

Párbeszédes együttműködést kívánok a munkádban! Tibor 🙂