Szabó Tibor okleveles kommunikációs szakember, coach, mediátor, tréner

Blog

Családi konfliktus - Galgahévíz - 2019. jún.

Ez nehéz téma, mégis napok óta írni akarok róla.

13 éves lány leszúrta alkoholista, agresszív apját, mert már nem bírta tovább, ahogy bántotta a többi családtagot.
Önmagában már ez súlyos trauma egy fiatal életében. Vajon miken mehetett át ez a család évek óta? Most büntetőeljárás vár a gyerekre: tanúkihallgatás, rendőrségi és bírósági folyamat. Lehet, hogy elítélik.

1. Meg kell tanulni konfliktusokat emberi módon kezelni. Tudni kell, hogy sem az alkohol, sem a szóbeli, különösen nem a testi bántalmazás nem oldja a meg a vitákat. Az elfajuló veszekedések helyett sokkal emberibb, ha adunk időt és lehetőséget egymásnak és önmagunknak a problémák rendezésére.
2. Sajnos legjobban és legbántóbban általában a hozzánk legközelebb állókat tudjuk megbántani, vagyis főleg a családtagjainkat. Tudatosítani kell ezt önmagunkban, és tegyünk azért, hogy a közöttünk lévő bármilyen ellentétek ne süllyedjenek a bántalmazás szintjére!
3. Ennek a lánynak és valószínűleg a családtagjainak az élete nagyon nehezen lesz helyreállítható. Ha nem is mutogatnak rá, hogy ő az apagyilkos lány, önmagában nagyon nehezen fogja tudni ezt feldolgozni.
4. Ebben a családban nem volt jó a konfliktuskezelés módszere. Ebben nagyon komoly felelőssége van a szülőknek. Egy szülő felelős azért, hogy a családban ne legyen bántalmazás, előzze meg, ha pedig súlyosbodik a helyzet, tegyen lépéseket, kérjen segítséget.
+ 1. Amíg kezelhető a helyzet, érdemes szakemberhez fordulni! Kérni lehet például pártatlan, kívülálló, szakértő mediátor - konfliktuskezelésben közvetítő szakember segítségét!
Különben több ember élete tönkremegy, nemcsak azé, akit megöltek vagy bántottak...

 

Mediációs konferencián jártam 2019. jún. 13.

Életem több szakmai (és magánéleti) sikeréhez számos mester is hozzásegített. Dubravecz Gyöngyvértől tanultam a mediációt - vagyis a konfliktuskezelés emberi megközelítését, a közvetítést.
Csütörtökön az Umathum Mediátorakadémia idei éves konferenciáján vettem részt. Örömmel tapasztaltam, hogy egyre több mediátor sikerrel végzi közvetítői tevékenységét, napról-napra többen fordulnak jól képzett, több éves tapasztalattal rendelkező mediátorhoz válás, családi vagy éppen üzleti viták rendezése miatt. 
Mi, akik nem bíróságon dolgozunk, hanem saját vállalkozásunkban, ügyfeleink véleményei, visszajelzései alapján úgy gondoljuk, hogy egyre többeknek tudunk segíteni. Mert a konfliktusok megoldásában jó, ha van egy pártatlan, kívülálló szakember, aki elsősorban nem jogilag, hanem emberként tekint a vitás felekre. Hisszük, hogy támogatni tudjuk ügyfeleinket olyan megegyezés létrehozásában, amely minden családtagnak vagy üzleti partnernek betartható, elkerüli a további lelki sérüléseket.
Jó érzés volt ismét szakmai közösségben lenni, jókat beszélgetni a munkánkról és könnyedebb témákról is. 

:)


TALÁLKOZZATOK! :)

Rendszeresen ajánlom Nektek, hogy szánjatok időt a személyes találkozásokra, ne csak online tartsátok a kapcsolatot egymással.
S hogy miért? Mert van, ami soha nem tér vissza. Ilyen az elmulasztott idő és lehetőség.
 
2019 májusában egykori egyetememen a tanszék, ahol első kommunikációs diplomámat szereztem alumnis találkozót tartott, ahol "öregdiákok" és a jelenlegi hallgatók egyaránt ott voltak.
 
Volt némi hiba a szervezésben, ezért sokan nem tudtak eljönni messzebbről, és egyik szakos társamat rá tudtam beszélni, hogy csatlakozzon, bár nem kapott meghívót. Ahogy látjátok, örült is neki, így egy vidám és beszélgetős, egymásnak örülős estét töltöttünk együtt azokkal, akik meg tudtak jelenni.
TALÁLKOZZATOK! :)

Mentorprogram 2019.

Bár már korábban is mentorkodtam tanári munkámban, most igazán mentor-tréner-coach szerepkörben dolgoztam több hónapon keresztül szimpatikus, lelkes, önmaguk karrierépítésében és vállalkozásuk elindításában érdekelt fiatalokkal.
Megtanultak álláskeresési technikákat, álláspályázatot összeállítani, állásinterjún szerepelni, továbbá üzleti tervet készíteni, felkészülni a vállalkozói létre, valamint sokat dolgoztunk azon, hogy fejlődjön az önbizalmuk, a kommunikációjuk, megérezzék az együttműködésben rejlő lehetőségeket, és minél jobban tudják önmagukat menedzselni.
Köszönöm nekik a közös élményeket! :)
 

Civil szervezeteknek - coaching, tréning, tanácsadás

Az önkénteseknek és a civileknek is kell a segítség!

Hogyan indítsanak el egy civil szervezetet?

Hogyan lépjenek tovább?

Milyen erőforrásokra támaszkodhatnak?

 

Mindezekre ajánlom tréningjeimet, az egyéni és a teamcoachingot:

 • csapatépítés,
 • a kommunikáció fejlesztése,
 • konfliktuskezelés,
 • sikeres prezentációk,
 • motiváció,
 • tárgyalástechnikák,
 • felkészítés a médiában való szereplésre.

 

Public Relations tanácsadás

Belső PR - szervezeten belüli kommunikáció vizsgálata, eszközei, javaslattétel:

 • szóbeli kommunikáció,
 • csoportkommunikáció,
 • írásbeli kommunikáció,
 • belső média,
 • képzések.

Külső PR - a szervezet és környezete közötti kommunikáció vizsgálata, eszközei, javaslattétel:

 • Press Relations - médiakapcsolatok,
 • arculat kialakítása, imázsformálás,
 • online kommunikáció.

 

A civil szervezeteknek szóló tréningjeim, coachingom, tanácsadásom áraiban igazodom anyagi lehetőségeikhez, egyedi megállapodásunk alapján.

Több mint 15 éves civil múltammal állok rendelkezésükre!

Van, aki figyel Önökre... Van, aki figyel Rátok...

 

Megnézte már, mások mit írtak rólam? Kérem, nézze meg a Vendégkönyvemet!
Kapcsolatfelvétel

Szabó Tibor

Szabó Tibor

okleveles coach, mediátor, tréner

(20) 9444-212

coach.tibtib@gmail.com

coach.tibtib

Kérdezzen, írjon bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

TérképTovábbi rendszeres információkat kérek

hírlevél

A következő témákban kérek további információkat:

Top